Parodos „Mykolas Kleopas Oginskis. Sugrįžimas į Tėvynę” pristatymas Lietuvos Respublikos Seimo parodų galerijoje

Pradžia | Naujienos >Parodos „Mykolas Kleopas Oginskis. Sugrįžimas į Tėvynę” pristatymas Lietuvos Respublikos Seimo parodų galerijoje
2015-05-04

Gegužės 5 dieną 14 val. Lietuvos Respublikos Seimo  parodų galerijoje bus pristatoma kilnojamoji stendinė informacinė paroda „Mykolas Kleopas Oginskis. Sugrįžimas į Tėvynę“.

Parodą paruošė Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus bendradarbiaudamas su Lietuvos istorijos instituto Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorijos skyriaus mokslininkais, Regionų kultūrinių iniciatyvų centro darbuotojais ir kitais partneriais.

Parodą globoja Lietuvos respublikos Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo departamentas.

Parodos pristatyme dalyvaus ne tik parodos sudarytojai, Seimo nariai,  bet ir  Oginskių kultūros paveldo puoselėtojai iš Vilniaus miesto, Kauno, Rietavo, Kaišiadorių, Užutrakio, Merkinės, kitų Lietuvos vietovių, susijusių su Oginskių istorija.

Parodos pristatymo muzikinį foną sukurs  Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokyklos moksleiviai, „Trio de Vilna“ atlikėjai.“

Numatoma, kad šios parodos versija anglų kalba šią vasarą ir ateinantį rudenį keliaus po Lietuvos Respublikos ambasadas Norvegijoje, D. Britanijoje, Olandijoje, kitose Europos šalyse.

 

Rietavo Oginskių kultūros istorijos

muziejaus direktorius Vytas Rutkauskas